OBVEZNO PREBERI: PRAVILA IN NAVODILA ZA UPORABO FORUMA

V tem forumu si lahko ogledate pravila, prav tako pa se morajo novi uporabniki tudi predstaviti

OBVEZNO PREBERI: PRAVILA IN NAVODILA ZA UPORABO FORUMA

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jan 18, 2013 1:29 pm

PRAVILA IN NAVODILA ZA UPORABO INLINEHOKEJ.COM FORUMA

Forum Inlinehokej.com je namenjen dopisovanju in druženju igralcev, funkcionarjev, navijačev in drugih privržencev InLine hokeja. Za začetek uporabe foruma se mora vsak uporabnik registrirati, kar lahko stori na klasičen način (izbere uporabniško ime in geslo), lahko pa se prijavi tudi preko svojega Facebook ali Twitter računa (desno zgoraj ali na dnu strani).

POMEMBNO: Ko se nov uporabnik prijavi, lahko piše samo v eno temo in sicer "PREDSTAVITEV UPORABNIKOV". Ko se v sklopu te teme predstavi, pa ga bo administrator odobril in lahko bo uporabljal tudi vse ostale funkcije foruma. Predstavitev naj vsebuje vsaj nekaj osnovnih podatkov - ali ste igralec, navijač, funkcionar, kater je vaš klub itd. Ne pričakujemo, da se boste predstavili z imenom in priimkom, vendar pa pričakujemo, da boste o sebi napisali vsaj nekaj osnovnih stvari, po katerih bodo tudi drugi uporabniki foruma vedeli, s kom imajo opravka.

To zahtevo smo uvedli z namenom, saj želimo, da forum ohranja kulturen nivo komunikacije. Na tak način bomo preprečili skrivanje posameznikov za njihovimi nickname-i in morebitni sovražni govor, blatenje oziroma žaljenje, kar se je vse prepogosto dogajalo na ostalih tovrstnih forumih.

Kdor se s takim načinom delovanja foruma ne strinja, mu svetujemo, da ga ne obiskuje.

Pri uporabi foruma vas prosimo, da se držite naslednjih načel:
1. Bodite vljudni, pišite kar se da slovnično pravilno in ne napadajte drugih uporabnikov foruma ali tretjih oseb.
2. Uporabnik je dolžan na forumu pisati na način, ki ne žali drugega uporabnika, mu ne povzroča strahu, ga ne diskriditira; vpisi ne smejo biti versko, rasno, nacistično, nacionalistično, kakorkoli politično ali kako drugače nesprejemljivo obarvani, s svojo vsebino pa ne smejo žaliti drugih, ne glede na to, ali gre za uporabnike foruma ali koga drugega.
3. Pazite na svoje izražanje in spoštujte mnenja drugih (četudi se ne strnjate z njimi)!
4. Forum ni namenjen osebnim sporom, prepirom, medsebojnim žaljenjem in podobnim stvarem. Od vsakega člana tega foruma je pričakovano, da se obnaša spoštljivo in vljudno do svojih forumskih kolegov. V kolikor imate težave z drugimi člani na forumu, se obrnite na moderatorje foruma preko gumba PRIJAVI (neprimerno vsebino). Pri uporabi gumba Report user/PRIJAVI je nujno navesti argumentiran razlog! Zloraba tega bo kaznovana. Vsako neargumentirano pisanje PM moderatorjem bo kaznovano!
5. Za objavo kakršnih koli oglasov in reklam uporabite podforum "Mali oglasi", ki je na prvem mestu namenjen prodaji rabljene hokejske opreme

Opozarjamo vas, da ste pri registraciji strinjali s pogoji in zahtevami na našem forumu. Moderatorji in Administratorji bodo skrbeli za striktno izvajanje teh pravil. Vsakomur, ki se ne bo držal teh pravil, se bodo izbrisali njegovi vpisi oziroma ga bo doletela kazen začasnega suspenza ali celo izbrisa iz foruma.


PRAVILA:

VPISI
Da lahko uporabnik uporablja forum, mora prvo napisati normalen, smiseln predstavitveni post.
Pred pisanjem si vzemite čas in pazljivo preberite vpise na katere odgovarjate. Preberite in ugotovite o čem teče pogovor v posamezni temi. Če boste začeli novo temo, prosimo da pregledate forum in se prepričate o tem, da ne boste podvajali tem oziroma ne boste načeli teme o kateri že teče pogovor. Če ste popolnoma sigurni, da tema ali informacija še ne obstaja bomo zelo veseli vašega vpisa. Vsak vpis naj bo argumentiran. Nezmožnost pisanja smiselnih vpisov bo kaznovana.
Na forumu je več različnih področij - celoten seznam le-teh najdete na prvi strani. Prosimo vas, da uporabljate primerno področje, ko začenjate z novo temo.
Prepovedano je pisanje z velikimi tiskanimi črkami. Vsi taki vpisi bodo izbrisani brez opozorila. Prepovedano je spamanje, flejmanje in trolanje.
Pavšalni, neargumentirani ali provokativni vpisi so moteči. Obstaja raven normalnega komuniciranja ob zmagi ali porazu nasprotnega moštva. Vsako prekomerno naslajanje ob porazu nasprotnega moštva bo kaznovano!
Moderatorji bodo vse teme ali vpise, v katerih se ne boste držali pravil, striktno brisali, pisci le-teh pa bodo ustrezno kaznovani!

SPOŠTOVANJE OSTALIH ČLANOV FORUMA
Vsakdo od nas lahko včasih napiše nekaj, kar se nekomu zdi žaljivo oziroma nesprejemljivo. Preden se spravite na javno obtoževanje, vas prosimo, da za trenutek pomislite o možnost, da dotična oseba tega ni namenoma napisala in ni želela ustvarjati nepotrebne napetosti. Na forumih se žal zelo hitro zgodi, da včasih narobe razumemo kakšen vpis.
Spoštujte poglede drugih, četudi se ne strinjate z njimi. Spoštujte člane foruma, ki niso člani, simpatizerji ali navijači vašega moštva. Sprejemljivo je šaljenje oziroma navijaško draženje med pristaši različnih ekip, vendar pa ima vse to svojo mejo.
Razkazovanje zasebnih sporočil, pogovorov z facebooka, msnja, itn. in elektronske pošte s privatno vsebino je zelo slaba osebna vrlina, zato je strogo prepovedana.
Osebno obračunavanje ne sodi na forum. Spore te vrste rešite zasebno!
V kolikor imate težave z drugimi člani na forumu, se obrnite na moderatorje foruma preko gumba PRIJAVI (neprimerno vsebino). Pri uporabi gumba Report user/PRIJAVI je nujno navesti argumentiran razlog! Zloraba tega bo kaznovana.

IZRAŽANJE
Prosimo vas, da v vaših vpisih ne uporabljate kletvic, nasilnega izražanja ali žaljivega pisanja. Ne tolerira se žaljivo pisanje do sogovornikov v razpravi ali do tretjih oseb! Uporabi takega načina pisanja bodo sledili izbris ali prestavitev vpisa, prislužitev opozorila in ali kazen, odvisno od stopnje neprimernega pisanja.

UPORABNIŠKA IMENA
Posamezni član foruma ne sme uporabljati več kot eno uporabniško ime ali ˝nick˝. V primeru, da bodo Administratorji odkrili uporabnika z več imeni, ga bodo kaznovali z izbrisom s foruma. Profil, ki ne bo v uporabi oziroma ne bo imel vpisa v forum več kot 100 dni, se bo prav tako zbrisal!

MODERATORJI
Nespoštovanje dela moderatorjev tega foruma je nesprejemljivo! Če ste prepričani (in to velja za vse člane), da je bil vaš vpis nepravično izbrisan, ga NE VPISUJTE PONOVNO, ampak pošljite elektronsko pošto moderatorjem ali administratorju z vprašanjem o smiselnosti brisanja vašega vpisa.

KAZNI
Kot je napisano v zgornjih odstavkih bodo kaznovani vsi neprimerni vpisi, ki bodo vsebovali žalitve, kletvice, osebne napade na ostale člane tega foruma. Ker forum sam, kljub nekaj poskusom z dodatki, ne omogoča avtomatskega beleženja kazenskih točk, bodo v novi sezoni veljala naslednja pravila.

Kazni si bodo sledile v naslednjem vrstnem redu:
Še vedno boste dobivali opozorila "štrafsenata". Prvi ban, ki si ga boste prislužili, bo trajal en teden. Drugi ban bo trajal en mesec. Tretji ban na vaš račun pa bo trajal celotno hokejsko sezono. V primeru hujših prekrškov, je izjemoma lahko dolžina kazni tudi daljša. To bo odločeno na zasedanju "štrafensenata".
Vedite, da gre pri vsakem določanju kazni za skupno odločanje moderatorjev in adminov, ne le posameznika!
Ne pričakujte, da bodo vse kazni pojasnjene. Pojasnjene so vsekakor uporabnikom, ki so kaznovani. Razlogi bodo večinoma navedeni pri težjih prekrških.
Uporaba foruma je privilegij, ne pravica. Administratorji in moderatorji si pridržujejo pravico, da storijo tisto, kar mislijo, da je najboljše za forum, vključno z bani in odstranitvami s foruma.

PODPIS IN/ALI AVATAR:
• Veljajo ista pravila kot za vpise in izražanje!
• PODPIS ne sme vsebovati slik.
• Ne sme vsebovati oglasov ali komercialnih sporočil.
• Lahko vsebuje največ 2 smeška ali 1 animiranega.
• Sme vsebovati le eno URL povezavo.
• Je lahko dolg največ 4 vrstice (resolucija 1024).
• Podpis ne smet biti namenjene provociranju drugih uporabnikov.[/b]
• Moderatorji imajo pravico, da vam naročijo, da podpis in/ali avatar spremenite. Če tega ne boste storili, bo le ta odstranjen, uporabnik pa kaznovan.
admin
Site Admin
 
Prispevkov: 2
Pridružen: Sr Jan 02, 2013 12:38 pm

Vrni se na Pravila in predstavitev uporabnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron